Een goed begin is het halve werk

Een goed begin is het halve werk is bij IT Projecten niet een cliché maar bijna een wetmatigheid. Dit geldt niet alleen voor uw leverancier, maar zeer zeker ook voor u als organisatie. Als ervaren Project Consultant staat de Project Dojo u als opdrachtgever met raad en daad bij in de projectvoorbereiding en de aanbesteding van projecten voor een beter projectresultaat.

Bezint, eer ge begint, want een Standish Chaos report uit 2009 laat zien dat slechts 32% van de projecten succesvol uitgevoerd worden. De rest wordt wel afgerond, maar niet in gebruik genomen, vroegtijdig stilgelegd of lopen uit de pas qua kosten of functionaliteit. Een rapport van Ernst & Young is iets optimistischer met een succesratio van 50%.

Nog altijd is de kans dat uw project niet naar tevredenheid afgerond wordt minimaal 50%. Als u als budgetverantwoordelijke, lijn- of portfolio manager rekening houdt met deze cijfers dan weet u dat de helft van uw IT budget weggegooid geld is. Rekent u eens na hoeveel meer u kunt doen als de kans op een succesvol project met 25% verhoogd wordt!

Met diverse project activiteiten en inrichting van project controls verhogen wij uw kans op een succesvolle uitbesteding van uw projecten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *